fembord.no

  • Hjem
  • Gastronomi
  • Menydesign – hvordan menyer fenger restaurantgjester
  • Norsk tradisjonsmat
  • Thai-mat
  • Hva er en god restaurant?
  • Å spise ute med andre

Å spise ute med andre

En restaurant er et fint sted for å slappe av og nyte god mat, som du for en gangs skyld ikke har måttet lage selv. Det er lov å skeie ut i blant, og det er særlig fint å dele en kulinarisk opplevelse med andre. Ofte er et restaurantbesøk noe man kombinerer med spesielle anledninger, som familiesammenkomster og gjensyn med gamle venner. Det er også vanlig å kombinere besøk på restaurant med andre aktiviteter.

Er dere for eksempel en spilleglad vennegjeng med teft for odds- eller kasinospill, kan det å spise sammen være en fin form for teambuilding. Etter dere har gjennomført Unibet registrering, slik at dere nå kan spille sammen alle mann, er et måltid på restaurant en passende måte å feire det sosiale samværet på. I julebordsesongen er det normalt å booke langbord på en bedre restaurant, hvor utvalget dessuten er variert nok til at alle i gjengen kan finne noe passende.

Et måltid for to

Å dra på restaurant er en fin måte for to personer å bli bedre kjent på. Et klassisk stevnemøte foregår på restaurant, og da gjelder det å velge et sted begge vil trives i. Faktisk skal du ikke se bort ifra at daten din danner seg et inntrykk av deg ut ifra hva slags spisested du velger å ta ham/henne med på. Da er det en idé å ta vedkommende med på en restaurant du kjenner til, hvor du vet at maten er god.

Et restaurantbesøk er også en fin og original ting å gi bort i gave. Har du en bedre halvdel eller en nær venn du tror ville hatt godt av et bedre måltid, vet du nå hva du kan gi dem i jule- eller fødselsdagsgave. Gir du dem et måltid for to, kan du dessuten krysse fingrene for at det er deg de velger å ta med på restauranten. Når det gjelder valg av restaurant, gjelder det å ta den andre personens preferanser med i betraktningen. Er han eller hun for eksempel veganer, bør du nok styre unna restauranter som spesialiserer seg på retter bestående av fisk og kjøtt.